List Prešovčanom

01.11.2010 19:53

 Milí Prešovčania,
 
volebná kampaň sa podľa zákona začína až desiateho novembra, no celý Prešov je už niekoľko týždňov oblepený bilboardmi, plagátmi a v poslednej dobe pomerne často aj kde-tade načierno namontovanými bannermi. Ľudia, o ktorých nebolo štyri roky ani počuť začali svoju kampaň klamstvami, zavádzaním a ohováraním. S krátiacim sa časom čaká to isté aj vaše schránky. Nuž...kampaň.

Pre určitých ľudí nie je dôležité posudzovať človeka podľa toho, čo všetko urobil, ale zlomyseľnou demagógiou sa snažiť presvedčiť okolie, že sa vlastne neurobilo nič. Pýtajú sa, kde je tých 1000 pracovných miest. Nuž, len samotný Lear ich vytvoril 1000 a v priebehu niekoľkých mesiacov prijme ďalších 200.  Len pre zaujímavosť, Tatrabanka, CS Cargo, Mc Donald´s, MSC Electronics a iní vybudovali ďalších niekoľko stoviek. Pýtajú sa, kde je mestečko mladých. Pýtajú sa to  tí, ktorí cez svojich poslancov zamietli  projekt rekonštrukcie amfiteátra, kde malo spomínané mestečko stáť.  Chýba im park na Sekčove. Aj mne chýba a rád by som ho tam mal v prípade, že by sme neboli zdedili  problémy s priemyselným parkom IPZ Záborské, za ktorého dokončenie a sprevádzkovanie muselo mesto zaplatiť 400 miliónov. To je tých 400 miliónov, ktoré im chýbajú na ďalšom bilboarde, kde tvrdia, že naše mesto je zadĺžené. Áno, mesto má aj úvery, ale...V súlade so zákonom máme možnosť výberu ešte väčšieho úveru, ale načo? Ustáli sme krízu a podľa ukazovateľov pôjdeme v blízkej dobe s číslami hore. Prešov má podľa ratingových agentúr hodnotenie Aa2 so stabilným výhľadom, čo v medzinárodnom merítku znamená rovnaký status ako niektoré európske veľkomestá.

Čo to znamená? Že odborníci nás oznámkovali lepšie ako Košice. Čo to znamená? Že všetky slovenské banky majú záujem financovať naše mesto.

V IPZ nájde do 18-tich mesiacov nové zamestnanie ďalších 1200 ľudí z mesta a blízkeho okolia. Ak by sme nemuseli financovať priemyselný park, mali by sme už aj park na Sekčove, aj olympijský bazén....

Chýbajú im parkovacie miesta na sídliskách. Za štyri roky sa ich  postavilo niečo vyše 500  a ďalšie stovky sa stavajú v týchto mesiacoch. Nuž a či sa pohla doprava na ul. Nábrežnej, novovybudovanej Okružnej, na  nových križovatkách na Šidlovci, pri ZVL, Hlavnej križovatke ... to nechám na vaše posúdenie.

Zrejme vám však neušlo, že sa komplexne rekonštruujú základné školy, že sa stavajú detské ihriská a športoviská, že mesto žije kultúrne a športovo tak, ako nikdy predtým. Dali sme viacero šancí mladým a priestor schopným. Vzdali sme úctu seniorom, kultúre a umeniu.

Prešovčan, to znie teraz hrdo. Som presvedčený, že to všetci tak cítime. Pravdu nemožno umlčať tým, že vylepím na bilboardy lživé polopravdy. Ja sa nikdy neznížim ku nenávistnej lživej negatívnej kampani. Riadim sa totiž heslom, že iba ten, kto sám nemá čo ponúknuť, sa prezentuje ohováraním druhých.
 
Nie som nominantom žiadnej politickej strany. Pracoval som pre svoje rodné mesto a budem rád, ak rozbehnuté projekty spolu dokončíme a začneme ďalšie. Preto dúfam od vás -svojich rodákov v spravodlivé posúdenie a použitie vlastného zdravého srdca a rozumu.

 

List na stiahnutie tu ListPresovcanom_november2010.jpg (1,3 MB)

 

Vyhľadávanie

Kontakt

JUDr. Pavel Hagyari Janka Borodáča 4
Prešov
08001